TIEN TOONAANGEVENDE TIPS TEGEN TWIJFELEN

Ik heb altijd al zo’n titel willen schrijven.
En nu wij op knack.be hebben gestaan, mogen wij woorden als ‘toonaangevend’ gebruiken. Dat hebben ze daar gezegd.

Maar dus, de vorige keer presenteerde ik jullie het knappe en ongelofelijk effectieve 3-stappenplan om zelftwijfel de kop in te drukken. Vandaag enkele tips die twijfel simpelweg onmogelijk maken.

 1. Ga voor de groenten uit de snel-verkoop van de Delhaize. Zo hoef je niet meer te twijfelen over wat je gaat pakken. Enfin, je kan eigenlijk ONMOGELIJK NOG twijfelen. Het is gewoon rapen, wat er te rapen valt (lees: ge neemt gewoon wat er nog enigszins deftig uitziet). Voilà. Boodschappen gedaan. Het goede is: ook nadien is er geen twijfel meer over wat je gaat eten. Ah nee, die geblutste, lelijke rakkers van groenten aan halve prijs MOETEN op. Heerlijk, die eenvoud. Heb ik al gezegd dat die supergoedkoop zijn? En ook: je redt daarmee groenten van een stille oneervolle dood (je moet het maar zijn hé, die lelijke paprika die niemand wil of die geblutste aubergine die de stagiaire heeft laten vallen). Tot slot, kopen in de snel-verkoop, dat is eigenlijk een beetje deze maatschappij redden van haar ondergang. DAN BEN JE EEN HELD. Het is zo.
 2. Leg je kleren ‘s avonds klaar. Het enige nadeel is dat je het weer niet helemaal kunt inschatten, maar geef toe, jezelf kleden ‘naar het weer’ is iets voor als ge 50 bent.
 3. Als je echt een FREAKING KUT DAG hebt gehad op het werk, dan drink je ’s avonds een goei glas rode wijn. Niet twijfelen.
 4. Veel koekjes, die zijn ook onmisbaar na zo’n kutdag. Ge hebt dat verdiend. Echt.
 5. Creëer tradities. Ik ben misschien een laatbloeier, maar tradities: hoe leuk is dat? Dit weekend gingen we op weekend met vrienden van mijn ouders. Wij doen dat al 20 jaar. En al 20 jaar doen wij eigenlijk hetzelfde: veel eten, veel drinken, veel roepen (wij zijn allemaal nogal luid) en veel wandelen. Alles gaat zoals het altijd gaat. Alleen de gesprekken en mopjes zijn anders. En dat is zo verademend: een weekend niet nadenken over hoe je jouw weekend het allerbest kunt opvullen. Ik ga dus meer tradities installeren. Het gezin Theunynck – Van Loon, bestaande uit mijn lief en mezelf, heeft er tot nu toe immers bedroevend weinig. Behalve van ons huis verbouwen, daar hebben we een tweeënhalf-jaar-durende traditie van gemaakt.
 6. Vermijd gesprekken met mensen van de bank.
 7. Nee serieus, echt niet praten met mensen van de bank. Ik kom hier nog op terug. Beloofd. Maar tot dan. Wees voorzichtig, want die rakkers hebben u sneller beet dan je beseft.
 8. Zorg voor een mooi paar basic sneakers. Die kan je altijd, overal en bij alles aandoen (dat is dan ook letterlijk wat ik de laatste 19 dagen heb gedaan).
 9. Eén regel voor als het weekend is en de zon schijnt. Je zet een zonnebril op en geniet van het leven (laat al de rest vallen, dat is sowieso niet belangrijk).
 10. Als vrienden jou iets vragen, dan doe je dat. Wat het ook is (behalve uw eigen pipi opdrinken, dat moet ge niet doen).
 11. Volg uw buikgevoel. Ik heb dat van mij een beetje moeten zoeken, maar dat bestaat dus echt! Dit is mijn theorie: eigenlijk weet je diep van binnen altijd wat je wil. Al het andere is gewoon omdat je wil voldoen aan wensen van iemand anders, van onze maatschappij, of aan die een van een hele mooi vriend. Niet doen.

 

Voilà, dat waren ze.*

En hoe toonaangevend vond je ze?

 

 * Ik weet het: het zijn er elf, maar dat klinkt minder goed. Terwijl nu is mijn titel een soort van kruising tussen een Knack-artikel en een Suske en Wiske-album.

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website