HET IS ERAF.

Mijn haar.

Het is niet meer bijna even lang als de poot van een stoel.
Het is zelfs niet meer bijna zo lang als een stukske van de poot van een stoel.
En op zich is dat niet zo erg.

Alleen, de enige situatie waarmee ik kan vergelijken, is die van mijn 3-jarige zelf.
Zie.

IK BOOS
Dit was ik, ik was toen niet blij, duuh, mijn mama had mijn haar toen net geknipt.

 

IK EN FIETS
Hier was het iets langer, en ik was ook weer wat blijer (een beetje, niet te veel).

Maar dus, HEEL EERLIJK, ik kan nog niet helemaal goed zeggen wat ik ervan vind. Niet omdat ik het slecht vind hé. Ik ben gewoon nog wat aan het acclimatiseren (deze ervaring is een beetje zoals uit de luchthaven van Rome met airco stappen en in een Rome van 100 GRADEN CELSIUS terechtkomen. Dan hebt ge gewoon efkes tijd nodig om echt van het Colosseum te kunnen genieten).
Nog eerlijker, ik heb vannacht wakker gelegen van mijn kort haar. Dat kwam constant in mijn gezicht. En dat was lastig. En toen begon ik te denken dat mensen het verschrikkelijk zouden vinden. Ik ZWEER HET. DOM DOM DOM. (Ik weet dat er ergere dingen zijn om van wakker te liggen, zoals hongersnood en rekeningen niet kunnen betalen en ziektes, ik weet dat echt)

Maar waar jullie natuurlijk allemaal op zitten te wachten, is: de reactie van mijn lief.

Dit was mijn plan.


Ik ging hem verrassen, niet te veel details op voorhand (wat, wanneer, waar) en als het dan effectief gebeurd was, zou hij het wel zo mooi vinden. Toch?


 

Achteraf bekeken, weet ik niet of dat echt een goed idee was. Hij was in elk geval verrast. Om niet te zeggen dat hij een minuut lang doodstil in onze deuropening met open mond naar mij heeft gekeken (niet gelogen).

Het eerste wat hij daarna zei, was: ‘Liefje toch.’ (zielige stem)
En dan, met nog zieligere stem: ‘Je ziet er nu een beetje uit als Pieter Lorridon, of nee, zoals Like Mike (nope, niet beter dan Pieter Lorridon).
En toen zei hij: ‘het enige goede aan heel deze vreselijke situatie (letterlijk zijn woorden) is dat je blonde uitgroei onderaan weg is (ik had een soort van uit de hand gelopen Ombré).

Het lief heeft zin voor dramatiek, dat moet gezegd.

Rechtzetting. Het lief bedoelde als mijn haar in dit kapsel is. 

FullSizeRender-2

Screen Shot 2015-03-19 at 23.03.19
En hij heeft misschien, wel een beetje gelijk.

Gelukkig op het einde van de avond, toen we samen in de zetel hingen, zei hij: ‘je bent toch wel nog mooi hoor’.

Einde. Rode doek.

Klaar.

Daaaag.

haar  nieuw 1nieuw haar 3nieuw haar 4

Of nee, toch nog even dit.
Of ik nu hou van mijn haar of niet, ik hou sowieso van de gedachte waar het haar voor staat. Niet twijfelen. Gewoon doen.

 

 

eacties

  1. IK WEET PAS SINDS GISTEREN DAT GIJ NIET ZIJT WIE IK DACHT DAT GIJ WAART (erlin) EN BIJGEVOLG KENNEN WIJ ELKAAR (nog) NIET DUS MISSCHIEN IS HET RAAR DAT IK U DIT NU ZEG MAAR IK VIND UW NIEUWE COUPE ECHT OOGVERBLINDEND MOOI (écht waar) EN UW LIEF IS HET TOPPUNT VAN CLICHE ALS HIJ HET DAAR NIET MEE EENS IS UITROEPTEKEN UITROEPTEKEN. Voilà. Dat is eruit. Groetjes, Aline, quasi buurvrouw van Sara.

    • JIJ BENT ZO LIEF. DANK JE. Mijn lief heeft ondertussen gezegd of eerder gefluisterd ‘ik vind je ondertussen wel mooi met dat korte haar’. :) (enfin, los daarvan, is hij wel een beetje het toppunt van cliché, daar heb gelijk in). Groetjes, Zita, ook jouw quasi buurvrouw, want ik ben Sara’s buurvrouw, dus dan kan het niet anders dat wij ook buurvrouwen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website